Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Felsőportálos Hegesztőrobot-rendszer

WEINBERG

A Weinberg’93 Kft.-nél telepített robotrendszer egy magas színvonalú hegesztéstechnológiát képvisel, amely a megrendelők elvárásainak megfelelve az acélszerkezet gyártás elengedhetetlen feltétele.

Műszaki paraméterek, funkciók, jellemzők:

WEINBERG

Robottechnika

2 db QIROX QRC 350 típusú robotmechanika, függesztett kivitel, a szükséges tartozékokkal, 15kg teherbírással, Ø3400 mm munkaterülettel, 6 tengellyel. Visszaállási pontosság ±0,1mm. AC szervomotor digitális szabályzással. MASTER/SLAVE
 2 db QC 2 Advanced vezérlés, összekötő kábelekkel. A multiprocesszoros vezérlés, rendkívül gyors interpolációs ütemet, nagy pályabiztonságot, valamint a hozzákapcsolt külső tengelyek szinkronizálásával, igen magas eljárási sebességet biztosít a robotrendszer számára. Beépített hegesztő interfész, soros illesztőegységek, CAN-Bus.

A robotrendszer leírása, előnyök:

WEINBERG
A rendszer minden eleme közt problémamentes a kommunikáció és az összhang, valamint esetleges karbantartás. Ezáltal egy esetleges meghibásodás esetén a hiba feltárása és elhárítása gyakorlati tapasztalatok alapján sokkal gyorsabban végezhető el, mint más, több gyártó termékeiből összeállított rendszerek esetében, ami jelentős mértékben csökkentheti az állásidő miatt keletkező termeléskiesést.
Emellett természetesen más rendszerekkel is képes kommunikálni és együtt dolgozni, vannak alkalmazásaink, ahol a rendszer PLC vezérléssel, konvejor-rendszerrel, előmelegítő rendszerrel dolgozik együtt.
A hegesztési feladatra leginkább optimalizált megoldást nyújtja, robotrendszereik ennek megfelelően rendkívül modulárisak. A Weinberg 93 Kft által ismertetett hegesztési feladatra egy rendkívül összetett rendszert terveztek annak érdekében, hogy a magas hegesztési minőség elérése mellett a termelékenység a lehető legnagyobb legyen.
A nagy munkadarabok hegeszthetősége miatt a robotkarok egy felső portálra kerültek, mely egy sínpályán képes az egész rendszert 33 méteres hosszon mozgatni.
A megfelelő hozzáférhetőség érdekében a robotkarok mozgatására további 4 lineárvezeték került beépítésre. Ezzel a rendszer a tér egy 33x10x4 m-es részében, a térrész minden pontjában képes ideális hegesztési pozícióban hegesztést végrehajtani.
A hegesztési minőség biztosítására a rendszer csúcsminőségű online lézerszenzorokkal, tapintószenzorokkal, ívszenzorokkal, automata tool center point bemérő berendezésekkel, automata pisztolycserélő rendszerekkel és előmelegítő rendszerekkel, valamint 9 különböző szoftverrel lesz felszerelve.
Nincs külön interfész a robot és a hegesztő áramforrás között, hisz minden egy kézből a Cloostól érkezik. A hegesztési paraméterek beállítása nem jobokkal történik, a kívánt hegesztési paraméterek teljesen rugalmasan beállíthatók.
Valós idejű szinkronizálás a hegesztő áramforrás és a robotvezérlő között.
Automatikus huzalhossz állítás akár alacsony áramerősségű tartományoknál is.
Online beállítási lehetőség, mely csökkenti a termelésből kiesett időt. A következő paraméterek beállítására van lehetőség akár hegesztés közben:
 • Lengetési szélesség
 • Magassági érték
 • Huzaligazítás
 • Huzalelőtolás
 • Sebesség
 • Lengetési frekvencia
 • Oldal offset
 • Dinamika
 • A gép külön tárolja sorszámozva az elmentett pontokat, míg a többi gyártó 1 fájlon belül lépéseket tárol, és az utasításhoz van hozzárendelve a pont is.

  BUILD Together!

  IRODÁINK