Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

PÁLYÁZATOK

WEINBERG

Kedvezményezett neve: Weinberg ’93 Építő Kft.

Projekt címe: Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a Weinberg’93 Kft.-nél

Támogatás összege: 333 476 236 Ft

A projekt tényleges befejezése: 2023.10.27.

A projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01837

A fejlesztés tárgya, célja:

Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása   „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú pályázati konstrukcióban nyertes projektben. 

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:                                       

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01837 azonosító számú projekt alapvető célja a vállalkozás fémszerkezet gyártási kapacitásának bővítése.

Az innovatív hegesztő eljárással készülő acélszerkezetek próbaszereléséhez valamint a növekvő termelési kapacitás kiszolgálásához kiemelten fontos egy technológiai célokat szolgáló térbeton felület megépítése. A mintegy 4.500 m2 felületű egyedi receptúrájú bazaltbeton szerkezetű infrastrukturális projektelem a növekvő termelés révén keletkező többlet késztermék átmeneti tárolására is lehetőséget biztosít.  A projekt megvalósítása során technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése is megtörténik. Egyfőtartós konzolfutódaru alkalmazásával az elemek mozgatása hatékonyabban valósul meg valamint extra nagy méretű munkadarabok pozíció váltása is lehetővé válik.  A fejlesztés során beszerezni kívánt eszközök megnövelt gyártóüzemi teljesítmény igényét a projekt költségvetés részét képező nagy teljesítményű transzformátor biztosítja.

A vállalkozás stratégiai céljának tekinti a működési folyamatok IPAR 4.0 alapokra való helyezését. Az egyre magasabb szintű digitalizálási folyamatok egyre növekvő adatmennyiségek feldolgozását igénylik. Ezen követelményt kielégíteni képes szerver is beszerzésre kerül a projektben.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása keretében levegő-víz hőszivattyú rendszer telepítése is megtörténik mely a karbantartó épület illetve a műhely épület fűtési / hűtési folyamataiba kapcsolódik be.

 Előzőeken felül a munkavállalók hatékony munkavégzését elősegítő képzés valósul meg kifejezetten a haladó ismeretekkel rendelkező szakemberek számára. A tudásanyag elsajátítása az irányítási folyamatok hatékonyságának növelését biztosítja.

A projekt eredményeként a vállalkozás működési folyamatai hatékony alkalmazásokkal egészülnek ki, a Weinberg’93 Kft. acéltermék megmunkálási spektruma valamint a gyártás hatékonysága egyaránt bővül.

A beruházásnak köszönhetően a szervezet versenyképessége növekszik, mely alapot teremt a foglalkoztatott létszám megőrzésére valamint további munkahelyek teremtésére is lehetőség nyílik. 

BUILD Together!

Kedvezményezett neve: Weinberg ’93 Építő Kft.

Projekt címe: Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a Weinberg’93 Kft.-nél

Támogatás összege: 334.114.148,- Ft

A támogatás mértéke: 45%

A projekt tervezett befejezése: 2022.02.28.

A projekt tényleges befejezése: 2022.02.24.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.7-19-2020-00020

A Weinberg ’93 Építő Kft. 334.114.148 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez ” Magyar Multi Program III. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című Felhívásra benyújtott „Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a Weinberg’93 Kft.-nél” című, GINOP-1.2.7-19-2020-00020 számú támogatási kérelem keretében.

A projekt tartalma:

A Weinberg ’93 Építő Kft.-nél a termelési technológia olyan irányú innovatív fejlesztése valósul meg, amely biztos alapot teremt a szignifikánsan magasabb hozzáadott értékkel rendelkező épület acélszerkezetek, gépvázak, hídszerkezetek gyártására. A WEINBERG’93 Kft. 334,1 millió forint vissza nem térítendő támogatást elnyert, 742,4 millió forint összköltségű projektje eredményként komplex gyártási eljárás kifejlesztése valósul meg.

A GINOP-1.2.7-19-2020-00020 azonosítóval rendelkező projekt célja a termelési folyamatának, majd technológiájának olyan irányú innovatív fejlesztése, és ehhez egy komplex gyártási eljárás kifejlesztése, amely biztos alapot teremt a szignifikánsan magasabb hozzáadott értékkel rendelkező épület acélszerkezetek, gépvázak, hídszerkezetek gyártására.

A projekt részeként Technológiai fejlesztést lehetővé tevő eszközök beszerzése keretében az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

o 3 db anyagmozgató targonca: Anyagmozgatási feladatok kapacitásának, hatékonyságának növekedése.

o 2 db Híddaru: Beszerzésével az elemek mozgatása hatékonyabban valósul meg, amivel a termelés hatékonysága növekszik.

o 1 db Fúró, maró, fűrész megmunkáló központ: A versenyképesség megtartása érdekében fontos feladat a a profil elem gyártás fejlesztése kifejezetten a nagy átmérőjű szelvények tartományában. A Ficep Vailant fúró maró központ négy oldalról történő jelöléssel, 3 fúrófejjel erre nyújt megoldást.

o 2 db forgóvázas rakodógép 4T és 1 db forgóvázas rakodógép 5T: Az eszközök a fémszerkezet gyártáshoz kapcsolódóan felmerülő anyagmozgatási, magasban történő szerelési, rakodási tevékenységekhez és a kapcsolódó folyamatokhoz járulnak hozzá.

o 1 db hegesztőrobot rendszer: A hegesztés technológiai folyamatának fejlesztésének eredményeképpen a pontos elemgyártás lehetővé teszi az egyedi acélszerkezetek hegesztő robottal történő gépesített hegesztését. A robotok alkalmazása minden olyan technológiai folyamatban versenyelőnyt jelent, ahol a munkafázisokat sokszor megismételhető ciklusokká lehet tervezni.

A beruházás 2022.02.24-ig, az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósult meg.

BUILD Together!

Kedvezményezett neve: Weinberg ’93 Építő Kft.

Projekt címe: A Weinberg’93 Kft. külpiacon történő megjelenésének támogatása

Támogatás összege: 7 467 000 Ft

A projekt tervezett befejezése: 2018.05.31.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.3.1-15-2015-00049

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 

A projekt a Weinberg ’93 Építő Kft. előre megtervezett  nemzetközi terjeszkedését segíti elő. A nemzetközi terjeszkedés két célországot, Csehországot és Lengyelországot érinti. A projekt által lehetőség nyílik a cég termelési / gyártási hátterét és kapacitását megismertetni a lehetséges megrendelőkkel.

A projektben az alábbi támogatott marketing elemek valósulnak meg: a külföldi piacokon való megjelenés alappilléreként piackutatás történik.  A piacra jutás tevékenységhez kapcsolódóan marketing anyagok készülnek, illetve média megjelenések (on-line marketing, és reklám kampány) valósulnak meg. Logó és kisarculat tervezés, molinó, roll-up, prezentációs brossúra, bemutatkozó kisfilm, kommunikációhoz szükséges marketing anyagok fordítása, on-line marketing, és reklám kampány is realizálódik.

A cég honlapja is megújul idegen nyelvű változattal kiegészülve. Promóciós filmek készítése, online specifikus marketing kampány és Weinberg’93 Kft. logójának levédetése is megtörténik.

A projekt hozzájárul a vállalkozás külpiacon történő megjelenéséhez ezáltal az exportból származó árbevételének növeléséhez.

BUILD Together!

Kedvezményezett neve: Weinberg ’93 Építő Kft.

Projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a Weinberg’93 Kft-nél

Támogatás összege:482 744 666 Ft

A projekt tervezett befejezése: 2018.02.22.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00582

A projektben új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás, valamint gyártáshoz kapcsolódó új termelő eszköz beszerzése valósul meg.

A termelő technológia megfelelő elhelyezéséhez szükséges a projekt részét képező infrastrukturális beruházás keretében a meglévő üzemépület bővítése valósul meg északi irányban a már meglévő épületrész hossztengelyéhez csatlakozva. Az új épület bekapcsolásra kerül ez által a termelés belső logisztikai rendjébe. A tervezett új épületrész 2627,2 m2 nagyságú. Az épületben festőüzem, illetve acélmegmunkáló üzemrész kerül kiépítésre. A két funkciót egy közös híddaru fogja kiszolgálni, a két üzemrész között nagyméretű tolókapu biztosítja az átjárást.

A termelőeszközök tekintetében beszerzésre és üzembe helyezésre kerül egy vízszintes mozgóállványos fúró-marómű, valamint egy szemcseszóró berendezés, terítékes festő, és két főtartós futódaru, egy 60 tonnás hídmérleg és két db gravírozó berendezés.

A fejlesztés eredményeként olyan infrastrukturális és gyártási technológia fejlesztés valósul meg, melynek révén mind a megmunkálás mind pedig a felületkezelés (szemcseszórás, festés) terén az acéltermékek spektruma    bővül a piaci igényeknek megfelelően. A megmunkálás kapcsán a 25 tonnánál nagyobb elemek kezelésére is lehetőség nyílik, míg az új szemcseszóró technológia révén a 30 méternél nagyobb elemek felületkezelése is megvalósíthatóvá válik.  

BUILD Together!

IRODÁINK