Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Kezdi magára ölteni végső formáját a nyíregyházi stadion

Az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. munkájával megvalósuló komplexumban már a tetőelemek kerülnek a helyükre.

Látványos szakaszához érkezett Nyíregyháza új stadionjának építkezése. Mint ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a régi, már a szocreál korszakban történt építésekor is elavultnak számító korábbi stadion elbontását követően 8150 férőhelyes, mintegy 12.200 négyzetméteres létesítményt alakítanak ki, 10 ezer négyzetméteres központi pályával. A fejlesztésen az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. dolgozik.

A multifunkciós komplexumban a labdarúgó mérkőzések mellett koncerteket és más rendezvényeket is szerveznek majd. Elkészültével a város közösségi élete is egy jelentős új központot kap.

A futballstadiont a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják át.

Már lefedetlenül is látványosan néz ki a fémszerkezet, hamarosan még látványosabban fog

A projekt jelentősen előre haladt az elmúlt hónapokban. A jelenlegi állapotáról Illés Gábor, az Épkar építésvezetője tájékoztatta lapunkat. Elmondta, a tetőfedőlemezek elhelyezése elkezdődött, ezek a monolit vasbetonpillérekre támaszkodó fém tartószerkezeten kapnak helyet (ez utóbbit a Weinberg ’93 Kft. gyártotta és szerelte, minderről lapunk még a fémszerkezet felépítésekor készített videót – a szerk.)

A lelátó székeinek 80 százalékát már beszerelték

Illés Gábor rámutatott: a tetőszerkezet alapjául szolgáló vasbetonszerkezetű stadion-fejépület, lelátó és a kapcsolódó részelemek kivitelezése már egyre jobban közeledik a kész állapothoz. Bemutatta a jelenleg zajló, elsősorban homlokzati, szakipari és más munkálatokat:

  • a lelátó székeinek négyötöde a helyére került,
  • a belső szakipari munkák jó ütemben haladnak és már a hidegburkolás is megkezdődött,
  • a lelátó alatti kisépületek szeptember közepén érik el a szerelvényezhető állapotot,
  • illetve a fejépület nyugati homlokzatán a függönyfal is elkészült.

Kifejtette: a külső területeken közmű építés elérte a 70%-os készültséget, továbbá a szeptember elején a záportározó is a helyére kerül.

A sportközpontban az öltözők mellett fitneszterem is lesz

Hozzátette: a projektnek szintén fontos eleme még egy különálló épület, a sportközpont is, mely két emeletes kialakítású, és fitneszteremmel, öltözőkkel valamint büfével készül el. Itt most a belső szakipari munkákkal haladnak az Épkar és a Nyír-Wetland szakemberei, a hidegburkolás szeptember elejére fejeződik be.

Szintén szeptember elején pedig a külső területeken is egy új munkafázisba lépnek és elkezdik a térkövezést is – zárta összefoglalóját az építésvezető.

Galéria

Forrás: magyarépítők

BUILD Together!

Kommenteljen