Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

A Volvo Hungária legmodernebb és legzöldebb európai központját építi fel Ecseren a Weinberg

Mintegy egy hónapja rajtolt el a zöldmezős beruházás, melyben a haszongépjármű-ipari cég új hazai székhelye és egyben a közép-kelet-európai régió legmodernebb Volvo Truck Centere készül el az Óbuda Group tervei alapján.

Modern, többfunkciós központba helyezi át a székhelyét a Volvo Hungária Kft. A fővárosi XVII. kerületi Cinkotai úti telephelyükről a pesti agglomerációba, Ecserre fognak költözni egy zöldmezős beruházás keretében. A projekt április végén rajtolt el ünnepélyes alapkőletétellel, melyen a Volvo Hungária menedzsmentjének tagjai és Gál Zsolt, a település polgármestere is részt vettek, a kivitelező Weinberg ’93 Építő Kft.-t pedig többek között Derczó István ügyvezető igazgató képviselte.

150 fő munkahelyét építik fel

Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezetője elmondta:

az ecseri lesz a cégcsoport legmodernebb és legzöldebb európai és a legnagyobb kelet-közép-európai telephelye, melyben mintegy 150 fő fog dolgozni.

Derczó István az eseményen rámutatott: a Weinberg közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik ipari és kereskedelmi épületek kivitelezésével Magyarországon. Kiemelte:

nagy öröm a cég számára, hogy megbízást kaptak a Volvo Hungáriától az új központ kivitelezésére, amit a legjobb tudásuk szerint fognak elvégezni.

A fenntarthatóság kiemelt szempont mind a Volvo, mind a Weinberg számára

A tervezés során fontos szempont volt, hogy a Volvo Hungária Kft. új központi telephelye könnyen megközelíthető helyen épüljön fel az ügyféligényeknek megfelelően megtervezett kialakítással – derül ki a cég sajtóközleményéből, mint ahogy arra is rátérnek, hogy a telephely építkezése és működése során is külön hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a klímasemlegesség.

A munkálatokat végző Weinberg ezeket az értékeket támogatja is, illetve több projektjében is zöld és fenntartható technológiákat alkalmaz, így többek között saját székházának jelenleg is zajló bővítésén is.

Látványos iroda épül jelentős zöldfelülettel

A Volvo új központjának főépülete négy egymáshoz organikusan kapcsolódó részből áll majd:

  • kétszintes iroda,
  • buszszerviz,
  • teherautószervíz,
  • illetve vizsga- és oktatóközpont is lesz a látványos komplexumban.

Az épület központi, kétszintes elemébe nagy ablakokon és üvegfelületeken keresztül jut majd be a természetes fény, ahogyan az a látványterveken is látszik. Az épületegyüttesben emellett még külön kamionmosót, vásárlói pihenő-váró részleget, használtjármű kereskedést és portát is átadnak majd.

A fejlesztésben mintegy 5,5 ezer négyzetméternyi területet építenek be, ami mellett több mint 23 ezer négyzetméter zöldterületet alakítanak ki és 125 fát is ültetnek. Mintegy 35 ezer négyzetméternyi területet burkolnak majd le. A beruházás bő egy év alatt, 2024 júliusára készül majd el, a kivitelezés már jelenleg is zajlik.

Forrás: magyarépítők

BUILD Together!

Kommenteljen