Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

A Weinberg új irodaháza Sárospatakon – tervezés és megvalósítás párhuzamosan

A generálkivitelezésben és acélszerkezetek gyártásában is kiemelkedő cég Zemplén térségben lévő telephelyén irodaházát bővíti.

Korábban már írtunk a Weinberg ’93 Építő Kft. új irodaépületének előkészítési munkáiról, akkor többek között a zöld gondolkodás szemszögéből megközelítve a témát. Most is érdemes megemlíteni, hogy a vállalat már a sárospataki beruházás legelején kiemelt figyelmet fordított a beavatkozással érintett területen található fák védelmére,

így 25 koros fát mentett meg a kivágástól.

Az új irodaház az innovációt is megtestesíti

Az energiatakarékosság és a fenntarthatóság, illetve az innováció továbbra is kiemelt szerepet játszanak az építkezésben, ugyanúgy, mint a Weinberg céges filozófiájában. Ennek megfelelően a tervezés már egészen a felmérési tervek elkészítésétől kezdve BIM rendszerben zajlik, a folyamat végén BIM alapú megvalósulási tervdokumentáció készül, melyet a Weinberg át- és használatba is vesz majd a hatékony és okos épületüzemeltetéshez.

Mindebben – és abban is, hogy a munkálatok és a tervezés párhuzamosan tudjanak megvalósulni a Weinberg aktív partnere az utóbbi feladatokat elvállaló BuildEXT Kft.

A megnövekedett igény és a kor elvárásaihoz méltó munkakörnyezetek a megteremtése és a bővülő szolgáltatási igények okán a dolgozói létszám növelése vált szükségessé.

A beruházást a Weinberg saját ingatlanfejlesztő vállalkozásán keresztül finanszírozza. A cég dolgozói jelenleg két irodaépületben dolgoznak, melyek közül az egyik a mai kor elvárásaihoz és a dolgozók komfortérzetét figyelembe véve elavultnak mondható. Emellett a folyamatos fejlődésnek köszönhetően a dolgozói létszám is meghaladta az épületek kapacitását.

Ezért döntött a cég vezetősége egy új irodaépület kialakítása mellett, ahol a kollégák egy modern, fenntarthatóságot és innovációt magába foglaló munkahelyen végezhetik napi feladataikat.

Mérföldkövek az építkezés alatt

A tervezési feladatokat BuildEXT januárban kezdte el, jelenleg a kiviteli tervek párhuzamosan készülnek magával a kivitelezéssel: áprilisban a munkálatok már eljutottak a földszinti vasbeton szerkezetek építéséig.

A tervezéssel várhatóan májusban végeznek, a kivitelezés céldátuma pedig a használatbavételi engedély megszerzésével együtt október vége.

Az épület három szintes kialakítású:

  • földszint,
  • első emelet,
  • a második emelet (itt alakítják ki a meglévő épületet az új épülettel összekötő épületegységet).

Ezt az összekötő hidat 12 méter hosszú főtartókkal építik ki, melyek a Weinberg egyedileg gyártott HSQ szerkezetei. Különlegességük, hogy nem a födémpallók alá kerülnek, hanem közéjük, amivel szerkezeti magasságot takarít meg a kivitelező. Ráadásul ezt a hidat egy használatban levő irodaépülethez kapcsolják majd, ehhez is rugalmas hozzáállás és magas szintű szakértelem kell.

A szoros kivitelezési és az ebből adódó szoros tervezési határidő kihívást is jelent: ennek megoldására napi szintű ütemtervet készítettek, amit folyamatosan nyomon követnek, szükség szerint aktualizálva azt.

Környezettudatos technológia a Zemplén szívében

A korábban is említett fenntarthatósági filozófia jegyében a fűtés-hűtési rendszer mennyezet alatti csövezéssel (NGBS) valósul meg, a szükséges helyeken klímagerendákkal kiegészítve. A szükséges energiát tetőre szerelt hőszivattyúkkal állítják elő. A világítást korszerű LED-es lámpákkal oldják meg (az energiatakarékos működéshez jelenlét- és fényérzékelők igénybevételével).

A Natura2000 környezetvédelem elvárásainak megfelelően és a zempléni táj hangulatába beleilleszkedő iroda épület valósul meg, az előzőekben megépített gyáregységek részeként.

Forrás: magyarepítők
BUILD Together!

Kommenteljen