Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Elkészült a Rákóczi Tábort kiegészítő, zöldtetős sportkomplexum

A kivitelező RexBau Kft. és a Weinberg ’93 Kft. 500 fiatal befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot épített fel.

Sportcsarnokkal bővült a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontja, a létesítményt március végén adták át. A sportcsarnok a szövetség örökös és tiszteletbeli elnökének, Halzl Józsefnek a nevét viseli. A kivitelező a RexBau Kft. és a Weinberg ’93 Kft. konzorciuma volt.

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Rákóczi Szövetséget az egyik legnagyobb és a nemzet egységét, határokon átívelő összetartozását leginkább szolgáló társadalmi szervezetnek nevezte. A miniszter egyben gratulált a szövetség tisztújító közgyűlésén újraválasztott elnöknek, Csáky Csongornak és az elnökségi tagoknak.

Fotók: MTI/Vajda János

A sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készült

A projekt indulásakor írt cikkünk szerint a komplexum
  • egy 500 fiatal befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot,
  • egy 25 méter hosszúságú, szabad vízfelületű úszómedencét,
  • két nagyméretű sportpályát,
  • egy röplabdapályát,
  • egy szabadtéri színpadot
  • és ahhoz kapcsolódó lelátót foglal magában.
A több mint 1600 négyzetméter alapterületű csarnokba teremlabdarúgó-, kézilabda- és kosárlabdapályát, öltözőket, mosdókat, valamint egy szaunát és merülőmedencét tartalmazó wellness-részleget építettek. A sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készült, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az Alföldre, a Tokaj-hegyre és Sárospatakra. Gulyás Gergely a kormány nevében azt kívánta a Rákóczi Szövetségnek, hogy legyen továbbra is sikeres a közösségépítésben, „a magyar és magyar közötti hidak megtalálásában”, az anyaországi, a határon túli és a diaszpóra magyarságának összekapcsolásában, a következő nemzedék magyarságtudatának megerősítésében. Csáky Csongor elmondta, a Rákóczi Szövetség a kormány támogatásával több mind kétmilliárd forintból építette meg a sportcsarnokot és a mellette álló sportkomplexumot.

Forrás: magyarépítők

Kommenteljen