Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Egyedülálló robot dolgozik a Weinberg-nél: magas színvonalú hegesztéstechnológiát biztosít – videó

A jövő építészeti elgondolásainak kivitelezésére szolgáló hegesztőrobot kezdte meg munkáját az acélszerkezet-gyártó vállalatnál.

Tavaly szeptemberben számolt be lapunk a Weinberg’93 Építő Kft. legújabb innovációs fejlesztéséről. A vállalat számára új hegesztőrobotot fejlesztett ki a megrendelő igényei alapján a CLOOS. 2021 őszén érkezett meg a gépezet Magyarországra, ami 38 méter hosszú, 10 méter széles és 4 méter magas munkatartománnyal rendelkezik. A hegesztőrobotot az újonnan épült E csarnokban telepítették le.

A beüzemelt robot előnye, hogy alkalmas nagyméretű acélszerkezetek forgatás nélküli hegesztésére.

Cikkünk a hegesztőrobot legfontosabb jellemzőit és tulajdonságait mutatja be.  

Fotók: Weinberg’93 Kft.

Egyedi konfiguráció a Weinberg igényeire szabva

A Weinberg’93 Kft.-nél telepített robotrendszer magas minőségű és hatékonyságú hegesztéstechnológiát képvisel, amely az elvárásoknak megfelelve az acélszerkezet-gyártás elengedhetetlen feltétele.

A QIROX felsőportálos hegesztőrobot-rendszer 2 darab QIROX QRC 350 típusú robotmechanikával rendelkezik, függesztett kivitelben.

A 6 tengelyes, csuklós karú robot 15 kilogramm teherbírással, Ø3400 milliméter mozgástartománnyal bír.

A multiprocesszoros, 2 darab QC 2 Advanced vezérlésű technika rendkívül gyors interpolációs ütemet, nagy pályabiztonságot, valamint a hozzákapcsolt külső tengelyek szinkronizálásával, igen magas eljárási sebességet biztosít a robotrendszer számára.

A robotrendszer minden eleme közt problémamentes a kommunikáció és az összhang, akárcsak a karbantartás. Ezért egy esetleges meghibásodáskor a hiba feltárása és elhárítása – gyakorlati tapasztalatok alapján – sokkal gyorsabban végezhető el, mint más, több gyártó termékeiből összeállított rendszerek esetében, ami jelentős mértékben csökkentheti az állásidő miatt keletkező termeléskiesést.

A QIROX rendszer a moduláris kialakításának köszönhetően lehetőséget biztosít a termelési igényekhez illeszkedő egyedi konfigurálásra. Így a Weinberg 93 Kft. által ismertetett hegesztési feladatra egy összetett rendszert terveztek annak érdekében, hogy a magas hegesztési minőség elérése mellett a termelékenység a lehető legnagyobb legyen.

Felsőportálos robotkarokkal való hegesztés egyedisége

A nagy munkadarabok hegeszthetősége miatt a robotkarok egy felső portálra kerültek, amely egy sínpályán képes az egész rendszert 33 méteres hosszon mozgatni.

A megfelelő hozzáférhetőség érdekében a robotkarok mozgatására további 4 lineárvezetéket építettek be. Ezzel a rendszer

a tér egy 33x10x4 méteres részében, a térrész minden pontjában képes ideális hegesztési pozícióban hegesztést végrehajtani.

Így dolgozik a Weinberg QIROX felsőportálos hegesztőrobot-rendszere:

Kommenteljen