Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Átadta hazánk egyik legnagyobb kézilabdacsarnokát az Épkar

A Fejér-B.Á.L. és az Épkar munkájával elkészült 19.500 négyzetméteres aréna 6000 fő befogadására alkalmas.

Ünnepélyes átadó eseményen avatták fel szerda délelőtt Magyarország egyik nagy múltú klubjának, a Grundfos Tatabánya KC új otthonát: átadták a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokot – számolt be a sikerekről Facebook oldalán az Épkar.

https://www.facebook.com/Epkar/posts/4274230016010398

Mint arról lapunk korábban már beszámolt,

a beruházás keretén belül egy közel 19.500 négyzetméteres, több mint 6000 férőhelyes sportarénát hoztak létre. A csarnok területe szervesen csatlakozik Tatabánya mai sportközpontjának környezetéhez is, a Sportligethez.

Elhelyezkedésének köszönhetően a létesítményközpont így különösebb közlekedési nehézségek nélkül is megfelelő helyszíne lesz bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, valamint régiós, országos vagy akár világversenynek is: elsőként a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszíneként szolgál majd.

A kivitelezést a Modern Városok program keretén belül, összesen bruttó 24 milliárd forintból, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma végezte el. A BMSK Zrt., mint Beruházási Ügynökség, az építtetői szerepkör mellett a műszaki ellenőrzési és a tervellenőri feladatokat látta el, a projekthez kapcsolódó lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatokért pedig a FŐBER Zrt. – Győrber Kft. konzorciuma felelt. Az acél főtartó és az ahhoz tartozó másodlagos acélszerkezetek gyártása, szállítása és szerelése a Weinberg ’93 Kft. munkájának köszönhetően valósult meg.
 

Fotók: Épkar Zrt.

Hazánk egyik legnagyobb multicsarnokaként épült meg

Az ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, a tatabányai aréna, a szintén 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épült budapesti MVM Dome, valamint a szegedi PICK Aréna és a megújult Főnix Aréna után a legnagyobb kézilabdacsarnok Magyarországon.

Az elnök hozzátette, a létesítmény Magyarország egyik nagy múltú klubja, a Grundfos Tatabánya KC új otthona lesz.

A közel húszezer négyzetméteres sportarénában több mint 6000 férőhelyet alakítottak ki, fele-fele arányban fix és mozgatható lelátókon az alábbi elrendezés szerint:

  • fix vasbeton lelátókból 3562 ülés található (ebből 100 darab a sajtónak szánt ülés lett asztallal kialakítva),
  • mobil teleszkópos lelátóból pedig 2496 ülést helyeztek el.

Mindemellett a beruházás önálló részét képezi egy 20 pástot magába foglaló vívóterem is.


Február elején rendezik meg a csarnokavató mérkőzést

A csarnok elsődleges használói a helyi és a térségi sport szereplői lesznek. A Tatabányai Sport Club az öt kiemelt vidéki sportegyesület egyike, így öt éven át évente 300 millió forintot kap, hogy az atlétika, a birkózás, a dzsúdó, az ökölvívás és a vívás területén utánpótlásnevelő munkát végezzen – emelte ki beszédében Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője.

Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC elnöke elmondta, a csarnokban benne van azok munkája, akik évtizedeken keresztül szolgálták a tatabányai kézilabdasportot.

A létesítmény avató mérkőzését február elején játsszák a Veszprém ellen.
 

Kommenteljen