Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Már a Weinberg is tudja, mi kell a mosolyhoz

A „Fuss Fotózz Mosolyogj” rendezvény egy nagy célközönséget átfogó, térséget erősítő programként indult útjára, ahol összefognak emberek, közösségek és vállalatok – a láncolathoz a Weinberg is csatlakozott.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány által létrehozott „Hogyan érzed magad, ha nincs hajad” kampány 5 éves évfordulója alkalmából egy egész országot megmozgató missziót álmodott meg a szervezet. A „Fuss Fotózz Mosolyogj” elnevezésű mozgalom legfontosabb üzenete a gyógyulás. Az alapítvány küldetését a Weinberg ’93 Kft. is magáénak érzi, így a misszió költségeinek fedezéséhez az építőipari vállalat is hozzájárult.

„Fuss Fotózz Mosolyogj” rendezvény egy nagy célközönséget átfogó, térséget erősítő programként indult útjára, ahol összefognak emberek, közösségek és vállalatok, hogy ők is elmondhassák: „Most már ÉN is tudom, mi kell a mosolyhoz!”

Fotók: Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

A Weinberg vezetősége elkötelezett szűkebb lakóhelye iránt, a „zempléniség” tetten érhető munkásságukban és értékeikben is. Így amikor a cég értesült, hogy az alapítvány mozgalma Sárospatakra érkezik, nem volt kérdés, segítenek hozzájárulni a misszió terjedéséhez és támogatásához. Vallják: az életvidám és egészséges gyermekek olyan építőkövei a társadalomnak, akiket támogatni nem csak szép dolog, hanem egyenesen kötelesség is.

Magyarország természeti csodája várta a futókat a célban

A sportrendezvény az ország több részén zajlott, idén Sárospatakon, Paloznakon, Győrben és Hortobágyon futottak a gyógyult gyermekek, de jövőre is maradnak az ez évi helyszínek. 2022-ben az első helyszín tehát ismét Sárospatak lesz, május végén kerül sor a gyógyító futásra.

A futást minden helyszínen egy-egy gyógyult gyermek kezdi meg egy elismert sportolóval.

A „Fuss Fotózz Mosolyogj” kampány célja, hogy magyar turisztikai csodákra hívják fel a figyelmet sportolói szemszögből, mindezt úgy, hogy a legnemesebb célt szolgálja a misszió.

A misszióval tehát a helyi értékekre is szeretnék felhívni a figyelmet, és a térségek egyedülálló gasztronómiáját is belecsempészni a rendezvénybe.

Júliusban tehát a Weinberg székhelyén, Sárospatakon futottak kicsik és nagyok. A futás örömét fokozta a futóútvonal végállomás helyszínéül szolgáló Megyer-hegyi Tengerszem, amely Magyarország legszebb természeti csodája Sárospatak közelében. Hatalmas sziklák ölelik körbe a helyenként több mint hat méter mély tavat, melynek kialakulását az egykori malomkő bányászati tevékenység okozta, s a fejtési gödörben összegyűlt esővíz révén keletkezett.

A misszió folytatódik, ezzel pedig egyre többen ismerik fel, mi kell a mosolyhoz.