Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Véghajrában a szabadkikötő új raktárcsarnoka a Weinberg kivitelezésében

Speciális irattár-csarnokot épít a Weinberg zöld tetővel és megújuló energiával.

Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. (BSZL) Magyarország legnagyobb trimodális logisztikai központjának üzemeltetője. Teljeskörű hajózási, vasúti és egyéb logisztikai szolgáltatásokat nyújt, valamint személyre szabott ipari ingatlanok fejlesztését és bérbeadását kínálja.

Weinberg’93 Kft. az évek során már 5 épület generálkivitelezőjeként dolgozott a BSZL területén, legfrissebb munkája a „D3” jelű csarnok. Papp Tibor projektvezető adott lapunk számára tájékoztatást a folyamatban lévő munkáról, amelynek kivitelezése éppen egy évvel ezelőtt kezdődött.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az épülő csarnok 13 ezer négyzetméter alapterületű, a közbenső – 1. és 2. emeleti – iroda szintek és szociális létesítmények (vizes blokkok, öltözők és teakonyhák.) mintegy ezer négyzetméteren terülnek el.

A csarnok öt modulból áll, melyből négy irattár funkciót kap, az ötödik modul pedig raktárként fog szolgálni.

A projektvezető elmondta, hogy az 1-4. modul (I. ütem) készre jelentése megtörtént, a tervezett befejezés júniusban, az 5. modul befejezése (II. ütem) augusztusban valósul meg.

Zöld tető épült, szélsőséges időjárást is jól tűrő növényekkel

A munkaterület átvételét követő egy hónap régészeti feltárásokkal telt. „Ennek során kiderült, hogy avar kori temetőt találtak az épülő létesítmény alatt. Ennek feltárása, a leletek mentése és dokumentálása után indult az alapozás.”– fejtette ki Papp Tibor.

A csarnok tartószerkezete előregyártott vasbeton szerkezet, kiegészítő acél merevítésekkel. A főbejáratot acél pergola, illetve sávos homlokzat burkolati design elemek díszítik.

„Napelemek biztosítják a megújuló energiát, melyek a tető körülbelül 10 %-át fedik le. A tető további részére, nagyjából 60 %-ára zöld tető épült egyedi, szélsőséges időjárást tűrő növényfajtákkal és saját öntözőrendszerrel”

 – részletezte, majd hozzátette, a gépészeti rendszer része a napkollektor is.

Az irattároláshoz speciális biztonsági rendszereket építenek ki

Ami a belső teret illeti, a csarnoktérben lévő polcokon 10,5 méter magasságig lehetséges a tárolás. . A polcsorok között targoncás rakodás zajlik, mely nagy pontosságú, ipari padló felületet kíván. Az irattárolás speciális igényeihez igazodva, tűz- és egyéb biztonsági rendszereket építenek ki a szakemberek.

A biztonsági rendszereken kívül további speciális berendezéseket is telepítenek, így például billenő kapukat a szinteken történő raklapos anyag fogadásához, illetve lehajtható rámpákat és rámpa kiegyenlítőket az ipari kapuknál történő rakodáshoz.

Az épülethez közel 8.000 négyzetméter térkő burkolat csatlakozik, ezen belül kamionos- és személygépjármű forgalomra méretezett útszakaszokkal és járdákkal. A környezetbarát energiaforrások, az akadálymentes kiépítés, a korszerű technológiák használata elősegíti, hogy egy funkciójában minden igényt kielégítő, ugyanakkor esztétikus megjelenésű csarnoképülettel gazdagodjon a BSZL ingatlankínálata.

Kommenteljen