Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Új csarnokkal bővül a Weinberg sárospataki telephelye

Az UNESCO által 2002-ben Világörökségi Listára felvett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtájon helyezkedik el a Weinberg’93 Építő Kft. acélszerkezet gyártó telephelye. Magyarországon nem mindennapi az az új fejlesztés, amelyet a Weinberg hamarosan bevezet új csarnokának építési munkálatainak elkészülését követően.

Weinberg’93 Kft. 1993 óta működik, fő profiljuk a generálkivitelezés és az acélszerkezet-gyártás. Az általuk gyártott és szerelt épület- valamint technológiai acélszerkezeteket több mint 10 ezer négyzetméteres üzemükben gyártják Sárospatakon. A jelenlegi gyártócsarnokok és a nyár elején elkészülő új csarnok a vállalat környezettudatos szemléletét tükrözi.

Az eddig alkalmazott technológiák és a jelenlegi fejlesztés is Világörökség, a Tokaj-hegyaljai borvidéki táj megőrzésével összhangban valósul meg.

Fotók: Weinberg’93 Kft.

Fennállásuk óta folyamatosan fejlesztik gyártó kapacitásukat, s most mérföldkőhöz érkeztek; meglévő gyártócsarnokukhoz új létesítményt építenek, amely 2680 négyzetméter alapterületű, körülbelül 108­*55 méter nagyságú, egyhajós acélszerkezetű építmény lesz. A beruházás a gyártókapacitás bővítése, új technológia, és az Ipar4.0 bevezetése miatt vált szükségessé.

A jelenleg épülő csarnok egy új technológiai rendszer telepítésére és az azt szolgáló innovatív technológia elhelyezésére fog szolgálni.

Új munkatársakra is szükség lesz

Ezen vállalkozásuk nemcsak a Weinberg életében lesz óriási lépés, Magyarországon is csak néhány acélszerkezetet gyártó vállalat mondhatja el magáról, hogy rendelkezik ezzel a technológiai fejlesztéssel. A beruházás meglévő dolgozók szakmai ismereteit bővíti, és új kollégákat is keresnek ehhez kapcsolódóan.

Ami az építési munkálatokat illeti, az alapozási, szerkezetépítési- és állítási feladatokat elvégezték a szakemberek, ezt követően a homlokzatburkolási, tetőszigetelési, gépészeti és elektromos alapszerelési munkálatokkal folytatják a projektet, melynek

június 30-án jogerős használatbavételi engedéllyel kell rendelkeznie.

A csarnok technológiai felszereltsége a mai kor építészeti és minőségi elvárásainak alappillére lehet.

Kommenteljen