Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Sárospatakról Skandináviába: kórházat épített a Weinberg!

350 tonna acélszerkezetet szállított nemrégiben a Weinberg Norvégiába, egy új kórház számára.
Haugesund városában egy 18 ezer négyzetméteres egészségügyi létesítmény készül, egy meglévő kórház bővítéseként. Itt kombinált baleseti és sürgősségi osztály működik majd fizikai és pszichiátriai betegségben szenvedő betegek számára az új műtők, szülési osztály és élvonalbeli laboratórium mellett.
Az új kórház épületegyütteséhez szükséges közel 350 tonna acélszerkezetet a Weinberg gyártotta Sárospatakon, és összesen 8 hónap alatt szállította el Haugesundba. Az épület acélváza HSQ gerendákból és vastagfalú zártszelvényből készült oszlopokból áll, a betonpanelt acél megerősítéses betonfödém gerendák tartják.
A szerkezet a sárospataki üzemben alapmázolt felületvédelmet kapott, hogy a helyszínen hegesztett kötésekkel tudják a kapcsolatokat kialakítani. Ez egy ún. gyorsépítésű szerkezet, amelynek acélszerkezetét darabonként rakják össze és veszik körbe betonnal. A norvég megrendelő projektvezetőjével együttműködve a helyszínre szállítást just-in-time rendszerben szervezték, a szerelés ütemének megfelelően, mivel a helyszínen nem volt hely az acélszerkezet tárolására.