Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Új területre lép az acélszerkezet-gyártásában a Weinberg

A vállalat a hídelemek előállításában egy forradalmian új eszközt, lézer trackert alkalmaz, amely a méréstechnológiai megoldások nélkülözhetetlen kiegészítője lett.
A Weinberg ’93 Építő Kft. megtette az első lépéseket a hidak acélszerkezet-gyártásában. A híd-acélszerkezet egy merőben más technológiai és gyártási kihívás, melyet a vállalat céltudatosan és odafigyeléssel valósít meg. Technológiájukat az elmúlt 5 évben a piaci igényeknek és a saját elvárásaiknak megfelelően alakították és fejlesztették. A Weinberg sárospataki üzemében 2016 óta lehetséges 80 tonnányi elemsúly mozgatása.
A Poroszló és Tiszafüred közti kerékpárút megvalósításánál a Szomorka-patak fölé építendő új acélhídhoz az acélszerkezeti elemek gyártását a Weinbergtől rendelte meg a kivitelezést végző fővállalkozó, a Hódút Kft. A projekt megvalósítása szoros együttműködésben zajlik a kivitelező céggel.

Forradalmi innováció: a lézer tracker

Az acélszerkezetek íves, csöves elemeinek pontos vizsgálatához a vállalat egy új mérőeszközt alkalmaz, ez pedig a Leicka Tracker AT-403. Az ipari lézer tracker nélkülözhetetlen kiegészítőjévé vált a méréstechnikai megoldásoknak. Ez az eszköz ideális közepes és nagy méretű objektumok felmérésére, továbbá könnyen hordozható megoldást nyújt a nagy léptékű vizsgálati és szerelési alkalmazásokhoz.
A lézer tracker technikai pontossága, sebessége és hordozhatósága biztosítja azokat a precíz adatokat, melyeket a jelenlegi acélszerkezet-gyártás megkövetel. Ezen felül az eszköz segítségével pontosan végezhetők el a prizmákon alapuló, 3D-s mérések.
tn4-dsc_1426
 

A Weinberg szem előtt tartja a környezettudatosságot

A gyártási technológia fejlesztése a 21. század követelménye, amellyel a Weinberg innovatív cégként állandóan lépést tart, és az ökológiai lábnyom folyamatos csökkentésére törekszik. A hegesztett hídelemek varratait röntgentechnológiával vizsgálják az üzemben.
A Weinberg 93′ Építő Kft. a magyar építőipar meghatározó szereplője, amely az elmúlt években folyamatos növekedést tudott felmutatni. A cég központja Sárospatakon található, emellett a fővárosban is rendelkezik irodával.