Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Átadták az Apollo Tyres Ltd. gyöngyöshalászi gyárát

Ünnepélyes keretek között április 7-én került sor az Apollo Tyres Ltd. gyöngyöshalászi gyárának átadására. A 147 milliárd forintos beruházás két csarnokát, az FGS-t és a CTB-t, összesen több mint 14.000 m²-t a Weinberg ‘93 Kft. építette. Az eseményt az általunk kivitelezett csarnokok egyikében rendezték meg.
Onkar S. Kanwar, az – idén 40 éve alapított – Apollo Tyres Ltd. elnöke a gyáravató ünnepségen elmondta, hogy a világ legkorszerűbb gumiabroncs-üzeme kezdi meg a termelést Gyöngyöshalászon. Megköszönte a magyar kormány elmúlt két évben nyújtott támogatását, valamint hosszú és gyümölcsöző barátságot kívánt a továbbiakban. Megerősítette, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az ágazatból hiányzó helyi munkaerő képzésére és a társadalmi felelősségvállalásra.
Neeray Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. alelnöke beszédében kiemelte, ez az egyik legjobb, legmodernebb gyára a cégnek, igazán elégedettek a csodálatos, gyönyörű új üzemmel. A prognózis szerint az indulástól kezdve 5-7 év alatt térül meg a beruházás. Az alelnök zárszóként megköszönte és gratulált az elmúlt két évben elvégzett munkához.
Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Kanwarék családjukon kívül tőkéjüket és kultúrájukat hozták Magyarországra, ezért az indiai üzletemberek is már a nagy magyar család részei. Kifejtette, Magyarország büszke az új, modern gyárra és annak szellemi potenciáljára. A 147 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 16 milliárd forinttal  járult hozzá.
Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete országa gazdaságát dicsérte, valamint reményét fejezte ki, hogy tovább fejlődnek a két ország kapcsolatai gazdasági téren is.
A ceremónia külön érdekessége volt, hogy indiai hagyomány szerint, kókuszdiók összetörésével avatták fel az elkészült gyárat.
Az üzemben mintegy 450 ember dolgozik, az ő betanításuk jelenleg is zajlik Indiában és Hollandiában. A gyártósorok tesztüzeme már elkezdődött, ezek során a gyártás minőségét ellenőrzik és finomhangolják a robotokat. Az első, eladásra szánt gumiabroncsok május elejére készülhetnek el.
Az indiai székhelyű multinacionális gumiabroncs-gyártónak ez az első, Indián kívüli zöldmezős beruházása. Az első építési fázis befejeztével a gyár évente 5,5 millió személyautó- és kistehergépjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani. A magas minőségű Apollo és Vredestein márkájú abroncsok az európai piacra készülnek.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a beruházónak és minden munkatársunknak, hogy a nagyszabású projekt határidőben, sikeresen zárult.