Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

700 tonna ívelt acél – építjük a Haladás Stadion gigantikus vázát

Képes beszámolónk segítségével a helyszínről követheti nyomon, hogy alakul a szombathelyi stadion acélszerkezetének építése.
A létesítmény épületének alapanyaga egy lengyel hengerműből származik, az elemek ívesítése szintén ott történt. A szerkezetet áthatásban vágott rácsrudakkal szereltük, amit lézer technológiával vágattunk. A csomópontok kidolgozásánál megmérettettünk: a gyártás és a szerelhetőség szempontjainak is meg kellett felelnünk. A megoldást mindkettőhöz az egyedi 3D sablonok jelentették.
A kész sportkomplexum 8600 fő befogadására lesz alkalmas, amiben két különböző funkciót alakítanak ki: egy labdarúgó stadiont a kiegészítő helyiségeivel, valamint egy sportcsarnokot. Utóbbiban két kézilabda pálya, egy edzőcsarnok, továbbá birkózó-, ökölvívó- és konditerem is helyet kap. A nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas focistadion teljes egészében fedett lelátójú lesz.
A stadion tervezett átadási ideje 2017 nyara.