Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Hercegkúti Kápolna és a sárospataki református templom orgonája

Hercegkúti Kápolna és a sárospataki református templom orgonája

A Weinberg’93 Kft aktívan részt vesz a helyi egyházi intézmények támogatásában. A legutóbbi közös összefogás eredménye a Hercegkúton felépült kápolna. A kupola tetejére állított műemlék Jézus szobor közel 800 kg és több mint 2 m magas, Lengyelországban készült. A pataki református templom büszkesége az 1871-ből származó orgona, melyet a kor legnagyobb mestere, Ludwig Mooser készített. A 24 regiszteres és 2 manuálos hangszer állapota az ezredfordulóra meglehetősen megromlott. Az 50 millió forintos restaurálási díjnak az egyház csak kis részét tudta előteremteni. Így a gyülekezet és a helyi nagyvonalú vállalkozások, köztük a Weinberg segítségével a felújítás mégis megvalósulhatott, s az orgona az istentiszteleteken teljes pompájában tündökölhet, emelve a gyülekezeti alkalmak ünnepi fényét.

Egyéb információ

Kategória:
Dátum:
Címkék: