Contact

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image Mon-Fri: 8:00 - 16:00; Sat-Sun: Closed icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Bokrétaavató ünnepséget tartottunk Komáromban

Számos érdeklődő jelenlétében került megrendezésre a klasszikus mérföldkövet jelző ünnepség május 4-én, a lengyel Alumetal Group új komáromi leányvállalatának telephelyén.
Egy új épület születése három fontos állomásra tagolódik. Ezek: az alapkő letétel, a bokrétaavató és a létesítmény átadása. Az ünnepély hagyományai a XIV. századra vezethetők vissza. A német szokás szerint, amikor az épület szerkezetkésszé vált, építtetője ünnepséget rendezett az érintetteknek. A szép tradíció most Komáromban folytatódott, ahol a világ egyik legmodernebb alumíniumhulladék-hasznosító üzeme létesül.
A rendezvényen felszólalt Józef Mlocek, az Alumetal Group Hungary Kft. ügyvezetője, Bodnár Sándor, cégünk vállalkozási igazgatója, Dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.
Józef Mlocek megemlítette, hogy nem gondolták, hogy a 6 hónappal ezelőtt megkezdett építkezésen ilyen rövid idő alatt, ilyen messzire jutnak majd. Ezt külön kiemelte és megköszönte nekünk, a professzionális csapatnak, akik a kivitelezést végzik.
A zöldmezős beruházás gyárépülete és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények alapterülete közel 24 ezer négyzetméter. Várhatóan 150 munkavállalóval még az idén megkezdődik a termelés. A legkorszerűbb technológiai háttérrel támogatott folyamatok eredményeként az üzem teljesítménye  meghaladja majd az évi 50 ezer tonnát.
A magyar gyár az Alumetal Group első külföldi beruházása. A társaság Lengyelországban három teleppel rendelkezik, termékeiket többnyire a legjelentősebb autóipari szereplőknek értékesítik. Európában szakterületének negyedik legnagyobb vállalata.
Az esemény zárásaként a kivitelezésen dolgozókat vendégül láttuk egy finom ebédre, ezzel is megköszönve a minőségi és kitartó munkavégzést.
A bokrétaavató nemcsak a komáromi beruházás életében fontos mérföldkő, hanem vállalatunk életében is. Újabb bizonyíték arra, hogy együtt bármit elérhetünk és ráléptünk arra az útra, hogy Európa-szerte ismerjék és elismerjék a Weinberg vállalatot.
1 - Jozef Mlocek
Józef Mlocek, az Alumetal Group Hungary Kft. ügyvezetője
2 - Bodnar Sandor
Bodnár Sándor, a Weinberg 93 Kft. vállalkozási igazgatója
3 - Dr. Molnar Attila
Dr. Molnár Attila, Józef Mlocek, Bodnár Sándor, Dr. Kancz Csaba
4 - A csarnokban hamarosan már a termeles
A csarnokban hamarosan már a termelés zajlik.

A bokrétával díszített fa a szerkezetkész állapotot jelképezi.
6 - A bokretaunnep vendegseggel zarult
A bokrétaünnep vendégséggel zárult.

Az épülő komáromi gyár madártávlatból.