Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Ünnepélyes avató keretében nyitotta meg kapuit a Spinto modern szerszámgyára

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, vállalatunk generálkivitelező szerepet töltött be a Spinto Hungária Kft. ötezer négyzetméteres gyárának felépítésében. A korszerű technológiával és magas műszaki tartalommal ellátott épület kivitelezése során bátran támaszkodhattunk a hasonló projektekben szerzett gyakorlatunkra és csapatunk széleskörű szaktudására.
Alapos és komplex tervezés előzte meg a munkálatokat a befektetővel. Megoldásorientált gondolkodásmódunkra mindvégig szükség volt a tervek optimalizálása során és nehezített terepviszonyok miatt. A telek ugyanis rendkívül lápos, nádas területen helyezkedik el, ezért a talajvíz kezelése számos kihívást tartogatott az építkezés során. Fontos vezérlőelv volt a modern, időtálló és energetikai szempontból is tudatos anyagok használata, így a 4400 négyzetméteres csarnok és 1060 négyzetméteres irodaépület valóban a kor igényeit tükrözi. Alapját előregyártott vasbeton szerkezet adja, acél merevítőrendszerrel. 9 db gépalap került kialakitásra, melyek közül a legmélyebb 4,5 m.
Rendkívül inspiráló volt számunkra, hogy dobozos megoldások helyett nyitott volt a megrendelő az újszerű elkepzelésekre is, melyeknek köszönhetően jelentős erőforrásokat takaríthattunk meg. A környezettudatosság és fenntarthatóság végig fókuszban volt, így megújuló energiaalapú az épületenergetikai hőellátás, és gondoltunk a technológiai hulladékhő hasznosításra is.
Az iroda tervezésénél fontos szempont volt, hogy a tereknek valódi hozzáadott értékük legyen a munka élményéhez, így nagy hangsúlyt fektettünk az egymással harmonizáló színek és textúrák kiválasztására. Kiváló minőségű hideg- és melegburkolatot használtunk, olasz kerámialapokat, angol gyártmányú szőnyegburkolatot és japán vinyl padlóburkolatot. A nyomtatott fényképtapéta több helyen is megjelenik a designban, fiatalos hangulatot kölcsönözve az irodának.
A projekt sikerességében kiemelten fontos szerepe volt a gördülékeny együttműködésnek a megrendelővel, és örömmel tölt el bennünket, hogy ez egy kiváló szakmai partnerség kezdete. Büszkék vagyunk az elkészült gyárépület magas szakmai minőségére és a hazai iparban betöltött szerepére, mely remekül illeszkedik sokszínű portfóliónkba is.