Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Elkészült Miskolcon a Spinto jövőbe mutató szerszámgyára

Felépült a Spinto Hungária Kft. ötezer négyzetméteres szerszámgyára, a Weinberg ’93 Kft. generálkivitelezőként felelt a csarnok és porta épület megvalósításáért. A közel 6 milliárd forint értékű beruházás hiánypótló helyszíne lesz a legmodernebb autóalkatrészek sorozatgyártásának.
A hozzánk hasonlóan 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat 2017 őszén kezdte meg működését Miskolcon, ekkor indult a kivitelezés is. A lendületes munkának köszönhetően a csarnokban már zajlik a szerszámgyártó berendezések telepítése a precízen elkészített gépalapokra. Hamarosan megérkezik a legnagyobb megmunkálógép is, ami egy 5 tengelyes maró, melyből összesen csupán 5 db van a világon.
A fejlesztést teljes mértékben a jövőre tervezték. 140 főnek ad munkalehetőséget – közel 100 autóipari szakmunkásnak és 35 mérnöknek – akik a legmodernebb technológiákkal dolgozhatnak; illetve a terület nagysága lehetővé teszi a későbbi terjeszkedést is, amennyiben újabb funkciókkal bővülne az üzem.
Különösen fontos a beruházás oktatási szempontból is, mivel a duális képzés keretein belül a műszaki felsőoktatásban résztvevők megismerkedhetnek azokkal a high-tech berendezésekkel, amelyekkel a cég dolgozik. Örömmel tölt el bennünket, hogy munkánkkal egy olyan vállalat működését támogathatjuk, amely ugyanolyan hangsúlyosnak tartja a jövő tehetségeinek képzését és a gyakorlati tudás megszerzését, mint a Weinberg.
Mindezeknek köszönhetően a csarnok valódi hozzáadott értéket teremt a szektorban és fontos piaci rést tölt be az autóipari termelés területén, növelve a térség és a magyar gazdaság versenyképességét is.