Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Legördült az első OSB-lap a vásárosnaményi gyártósorról

A hónapok óta tartó nagyszabású építkezés újabb fordulópontjához érkezett. Június 8-án elkészült az első termék a hamarosan átadásra kerülő gyárban. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, többek között az alábbi munkafolyamatok történtek az utóbbi hetekben: elkészültek az aprólékos, nagy precizitást igénylő szerelési munkák a szárítón és a présgépen, továbbá befejeződött a gyantakeverő és a gyantatartályok körüli munka. A “gyár szíve” az irányítóközpont, ahol a zavartalan működéshez elengedhetetlen vezérlő elektronikát és a számítógépeket a szakemberek szintén telepítették. A közelgő teljes kapacitású gyártás indulását jelzi, hogy megérkeztek a fa alapanyag első szállítmányai is.
OSB 1. - új
A SWISS KRONO OSB/3 bright előállításához kizárólag egészséges, a környéken honos és frissen kitermelt fát használnak. A merevsége és tartóssága mellett a dekoratív és építői célokra tervezett falemezeknek további előnyei is vannak: az egyenletesen világos felületének köszönhetően a SWISS KRONO OSB/3 bright kiválóan alkalmas látvány és dekorációs célokra egyaránt. A gyártott OSB-lapok különösen emisszió-szegények, ezért a széles körben alkalmazható termékek a szigorúbb óvodai és kórházi felhasználás feltételeinek is megfelelnek.
Az 1988-ban létrehozott INTERSPAN Faipari Kft. és a mai SWISS KRONO Kft. a SWISS KRONO GROUP-hoz tartozik. A vásárosnaményi az első gyártási telephely Svájcon kívül.
Az elmúlt években a kiváló minőségű OSB termékek iránt a nemzetközi piacokon jelentősen megnőtt az igény. 2016-tól a magyarországi telephely a modern Siempelkamp gyártósoron, a technikailag legkorszerűbbnek számító ContiRoll®-típusú présgép segítségével a SWISS KRONO OSB/3 bright három fajtáját fogja gyártani. A tervek szerint a gép naponta 880 köbméternyi lapot állít majd elő, ami éves szinten kb. 300.000 köbméternyi OSB-lapot jelent. A gyártás során évente félmillió köbméter faanyagot dolgoznak fel. A hazai mellett a szükséges mennyiséget a környező országokból kívánják beszerezni.Az üzem pozitív hatást gyakorol a keleti országrész munkaerőpiaci viszonyaira is, hiszen 108 munkavállaló foglalkoztatására van mód.
A jelenlegi cégcsoport a svájci Menznau kisvárosában 50 éve alapított vállalkozásból nőtte ki magát, mely mára a világ vezető faipari vállalatainak egyike.
A tulajdonosok által szervezett délutáni összejövetel az építkezésen dolgozó valamennyi vállalkozó részvételével zajlott. Az ünnepségen köszönetüket fejezték ki mindenkinek a felelősségteljes és kitartó munkáért, ami ehhez a szép eredményhez, mint fontos mérföldkőhöz vezetett.