Kapcsolat

Közel negyed évszázados múltjával a Weinberg neve Magyarországon egyet jelent a magas fokú szakmai színvonallal és felkészültséggel. Egyensúlyt teremtünk régi és új, hagyomány és innováció között.
A folyamatos és stabil fejlődés mellett harmóniában élünk környezetünkkel. Ezt a harmóniát osztjuk meg ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal is.

icon_widget_image H-P: 8:00 - 16:00; Sz-V: Zárva icon_widget_image 3950 Sárospatak, Malomkőgyár u. 7 icon_widget_image +36 47 511 040 fax: +36 47 313 807 icon_widget_image info@weinberg.hu

Bemutatkozik a fedőporos hegesztő

A fedettívű hegesztés, rövidítve FH az ömlesztő hegesztések salakvédelmű csoportjához tartozik. Az eddig nálunk alkalmazott nyíltívű (szemmel látható) hegesztésektől eltérően az FH íve zárt salakburokban, az emberi szemtől elzárva ég, ezért a hegesztés követéséhez hegesztőpajzsra nincs szükség. Ezáltal a folyamat során nem terheli sem a gépkezelőt, sem pedig a környezetét az ívfény káros hatásaival. További környezeti előnyként említhető a hegesztési folyamat során képződő füst mennyisége, ami szinte zérus.
Amilyen kényelmes és szemet kímélő egyfelől, ugyanannyira megnehezíti a hegesztőív adott vonalon való vezetését. Az FH alapváltozatánál egy tömör 3-4 mm átmérőjű huzalt alkalmazunk. A védőgázos hegesztéshez hasonlóan a huzaltartó dobról lecsévélt hegesztő huzalt tolórendszerű huzaltovábbító mozgatja és a védőgázterelő fúvóka helyén egy portölcsért találunk, ami a fedőport a huzal körül a tárgy felületére juttatja.
Az FH teljesen gépesített, nagy termelékenységű eljárás, amely azonban a fedőpor gravitációs adagolása miatt csak vízszintes helyzetben végezhető.
Az eljárást középvastag (12-25 mm) és vastag (>30 mm) lemezek vízszintes helyzetű tompa és sarokkötéseihez fogjuk alkalmazni.
Az üzemünkben az un. A2 Multitrack porvisszaszívó egységgel és egy 800 A maximális teljesítmény leadására képes áramforrással együtt alkotnak rendszert.